Soki prosto od producenta

Wielu z nas w okresie jesienno-zimowym decyduje się na przyjmowanie dodatkowych witamin, najczęściej w postaci tabletek. Są jednak inne, dużo bardziej naturalne sposoby na wzmocnienie swojego organizmu. Warto postawić na codzienne spożywanie porcji warzyw oraz owoców, które są idealnym składnikiem wartościowych elementów odżywczych. To jednak nie dla wszystkich jest najlepszym wyborem, jest i na to sposób – soki wyciskane z surowców. Te smakują dużo lepiej i łatwiej je przemycić do codziennej diety. Ich wytwarzaniem zajmuje się najczęściej producent soków, można je również produkować samodzielnie w domu. Do tego niezbędny będzie odpowiedni sprzęt. Najlepsze są wyciskarki do soków, dzięki nim warzywa i owoce zachowują wszystkie witaminy oraz minerały.

Zdrowa porcja każdego dnia

producent sokówProducenci soków starają się jak najlepiej, by przyrządzać soki wykorzystując jedynie surowce z upraw ekologicznych. Dzięki temu klienci mogą być pewni, że spożywają wyłącznie zdrowe, naturalne soki. Do tego niezbędne okazuje się posiadanie specjalnego Certyfikatu Rolnictwa Ekologicznego. Wówczas i proces produkcji soków i warzyw i owoców jest naturalny i surowo przestrzegany przez założenia UE. Warto wiedzieć, że codzienne dostarczanie sobie witamin oraz minerałów w postaci soków jest szybkim i prostym sposobem na zatroszczenie się o swój organizm. Dzięki temu stajemy się silniejsi, bardziej odporni na różnego rodzaju choroby, co również wpływa na nasze samopoczucie.

By zaopatrzyć się w taki napój, musimy zwracać uwagę na oznaczenia na kartonikach. Producenci soków, którzy wytwarzają swoje produkty w ekologiczny sposób, zawsze chętnie się tym chwalą i opisują to odpowiednio na opakowaniach. Surowce, z jakich korzystają bardzo często są ich własne lub pochodzą z lokalnych gospodarstw. To jest bardzo bezpieczne, ponieważ na bieżąco można kontrolować, czy podczas upraw nie są wykorzystywane środki chemiczne.

Najlepsze soki tłoczone

Każdy producent soków starający się wytwarzać napoje zdrowe, wykorzystuje metodę tłoczenia. Dzięki niej zachowane są wszystkie wartości warzyw i owoców i bezpośrednio wędrują one do naszego organizmu. Od razu odbudowują one elementy naszego organizmu, dzięki czemu stajemy się sprawniejsi, bardziej wypoczęci. Należy też pamiętać, że do soków naturalnych, ekologicznych nie dodawana jest woda, ani też cukier. Nie bazują one też na sokach z zagęszczaczy. Najczęściej nie są one też pasteryzowane, dlatego data przeznaczona na ich spożycie jest zazwyczaj bardzo krótka.

0.00 średnia ocena (0% wynik) - 0 głosów

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*